Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвМВР има право да прави проверки и да

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвМВР има право да прави проверки и да
Коментари Харесай

Политолог: Служебният кабинет не трябва да е играч на политическия терен

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Министерство на вътрешните работи има право да прави инспекции и да разпитва. Нищо няма нищо ненормално в разпитите на бивиш магистрати, нямаме информация какво са питали тези хора. А доколкото знам част от инспекциите са, изключително, в случай че има разследване, а сега може би няма да са следствена загадка. Ако търсим някаква друга логичност в този развой, тя е следната. Очевидно сега служебното държавно управление има разнообразни визии за  институционален разговор и за метода, по който би трябвало да се работи в избрани браншове от една част от правосъдната система, каквато е прокуратурата. Очевидно, както има личностно нехаресване сред служебния вътрешен министър и основния прокурор, по този начин евентуално има и напрежение сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. А това повдига една сериозна тематика за мястото на прокуратурата, дали тя би трябвало да е правосъдната власт или не. Това е тематика обаче, което няма да стартирам, тъй като няма да я решим тука, тя се търкаля 20 години в общественото пространство.

Така стартира коментара за разпитите на някогашни магистрати в Министерство на вътрешните работи политологът Димитър Аврамов в " Пресечна точка " по Нова Тв.  

Ако няма показни арести от страна на Министерство на вътрешните работи неоправдани, в случай че няма корист със служебно състояние, в случай че няма репресии от страна на властта, не виждам нищо неправилно в диалозите и разпитите. Предполагам, че никой не се е държал неприятно с някогашните прокурори и с хора, които са били в правосъдната система, тъй че не би трябвало да одобряваме това безусловно като като мотив за спор. Разбира се, уповавам се и да не е. Надявам се Министерство на вътрешните работи да си прави работата, тъй като цяла седмица говорихме за това какви са някогашните ръководещи, каква е опозицията, какви са всичките играчи на политическия терен. Но служебният кабинет не би трябвало да е състезател на политическия терен, тъй като е длъжностен или краткотраен, и е доста тънка границата, и тя не би трябвало да бъде преминавана, сподели още Димитър Аврамов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР